Gå til sideindhold

UU som første samtale

Første samtale - sådan foregår det:

Alle unge mellem 18-29 år, der søger offentlig forsørgelse, skal have en samtale med en UU-vejleder, før en eventuel samtale med en rådgiver på Jobcenteret.

 

Når du bliver 18 år, og ikke har mulighed for anden forsørgelse (f.eks. SU, skoleydelse, FGU løn, TAMU løn eller elevløn), har du mulighed for at søge offentlig forsørgelse hos din bopælskommune. Er du under 30 år, kaldes dette uddannelseshjælp.

 

Læs mere om uddannelseshjælp på Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside - 

her: 

https://vesthimmerland.dk/borger/job-og-ledighed/kontanthjaelp-og-uddannelseshjaelp  

Når du vil undersøge muligheden for at søge uddannelseshjælp, foregår det således:

1: Du møder op på rådhuset eller i HOTSPOT, hvor du booker en tid i velkomststanderen.

 

Her får du en tid til din første samtale i HOTSPOT med en UU-vejleder og evt. en jobcentermedarbejder.

 

2: Du møder op hos UU på Jyllandsgade 37, 1.sal i Aars til den aftalte tid. Du er velkommen til at tage en bisidder med. Her sætter du dig ved receptionen.

3: I samtalen med UU-vejlederen, vil vi drøfte dine muligheder for at komme i uddannelse - enten med det samme eller på kort eller længere sigt.

 

Vi vil også vejlede dig om mulighederne for, at starte på et uddannelsesforberedende  forløb, og få en drøftelse om de eventuelle udfordringer, der kunne være i forhold til uddannelse, samt dine støttemuligheder.

I forbindelse med samtalen, vil vi kunne udarbejde en uddannelsesplan, som beskriver planen for din uddannelse på sigt, og evt. lave en målgruppevurdering til FGU.

 

4. Hvis du ikke kan komme i uddannelse/job eller forberedelse til uddannelse/job med det samme, vil du fortsætte samtalen med jobcentermedarbejderen. Her kan du få information omkring mulighederne og kravene for at få uddannelsesydelse.  

 Senest opdateret 27.04.2023 13:32 af ALJ