Gå til sideindhold

Valgfag 2023

1. Adventure Race - 2023 (USK)
Dette valgfag er action præget og er for dig der vil teste dine grænser af til lands, til vands og i luften. Målet er, at du opnår forskellige færdigheder indenfor friluftslivet og oplever, at du kan mere en du tror. Vi skal prøve kræfter med MTB, SUP, klatring, rappelling, gps løb, kano og meget mere! :) Derfor betyder dette at vi forventer at du har viljen til at udfordre dig selv, har overskud til at støtte dine kammerater og lysten til at være ude i alt slags vejr.
2. Action i det fri - 2023 (HEG)
Action i det fri er for dig, der gerne vil have et valgfag med fart på. Valgfaget består af en række forskellige aktiviteter, der kombinerer bevægelse, samarbejde og natur. Du vil blandet andet skulle klatre, cykle mountainbike og stå på paddle board. Du skal have mod på at prøve noget nyt og du skal være indstillet på at få sved på panden.
3. Bioteknologi på dyrlægens klinik - 2023 (HEG)
I dette valgfag skal du med dyrlægen på arbejde og lære om, hvordan man finder ud af, hvad et dyr fejler, og hvordan man behandler det for forskellige sygdomme og skader. Undervisningen består af en række praktiske øvelser, hvor du blandt andet prøver at give medicin, rense sår og lægge en forbinding på den rigtige måde. En del af disse øvelser er med levende dyr, som eksempelvis høns og hunde.
4. Byg en elbil - 2023 (HEG)
Der kommer flere og flere elbiler, men hvordan virker de? Sammen med ingeniørerne på HTX skal du lære om elbilen og gennem forløbet designe og bygge din egen fjernstyrede elbil. Der kræves ingen særlige forudsætninger, vi sørger for at du er med hele vejen. I undervisningen vil du lære om elmotoren og dens opbygning. Du vil lære hvordan en elmotor får energi, og hvordan elmotoren kan få en bil til at køre. Du vil komme til at teste hvor stærk en elmotor er.
5. Croissant eller pizza? Lær fransk & Italiensk - 2023 (VHG)
Er du mest til croissant eller pizza? Holder du med Juventus eller PSG? Vil du helst se Eiffeltårnet eller Colloseum? Går du i Armani eller med Louis Vuitton? Heldigvis behøver du ikke at vælge! Nu får du nemlig mulighed for at kombinere din forkærlighed for fransk og italiensk.
6. Eksplosiv naturvidenskab - 2023 (VHG)
Kunne du tænke dig at afprøve nogle af de spændende eksperimenter, som du har lært om i naturfag eller set på YouTube? Kunne du forestille dig selv at bygge en kanon, arbejde med flydende nitrogen eller fremstille ost? Naturvidenskab skal opleves eksperimentelt - og her får du mulighed for det.
7. Forstå, programmer og byg en computer - 2023 (VHG)
Forløbet består af to dele: en del om, hvordan en computer er opbygget, og en del, hvor du lærer at programmere. Der tages udgangspunkt i, hvad der minimalt skal til for at fremstille en fungerende computer, samt de basale strukturer, der skal til for at kunne programmere computeren til at løse virkelige problemer. Dette handler bl.a. om Boolsk logik, det binære talsystem og hardwaredesign.
8. Hola, Hello, Hallo - 2023 (HEG)
Dette valgfag er for dig, der er interesseret i sprog. Du vil gerne gerne lære endnu mere engelsk og tysk og samtidig prøve et nyt sprog, nemlig spansk. Hvis du også er nysgerrig på, hvordan det er at have sprog i gymnasiet, så er dette valgfag lige noget for dig.
9. Influencer - The good, the bad and the ugly - 2023 (HEG)
Hvad skal der egentlig til for at slå igennem som influencer på platforme som Facebook, Youtube, Instagram og TikTok?? En helt del faktisk! For at gøre karriere som content-creator (som det så fint kaldes), skal man have evner og viden inden for marketing, medieproduktion, redigering og lovgivning og hver dag står man over for nogle etiske valg, som kan make you og break you i denne branche.
10. Musikvideo - 2023 (VHG)
I dette valgfag lærer I at komponere musik i Garageband. Hvis du spiller et instrument eller er glad for at synge, kombinerer vi det med Garageband og vi indspiller et lækkert nummer digitalt ud fra jeres egne ideer. Musikken I har indspillet skal bruges til at lave en musikvideo.
11. Sport & bevægelse - 2023 (VHG)
Kan du lide at bevæge dig og vil du gerne prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene? Har du lyst til at fyre en masse energi af samtidig med at du har det mega sjovt og lærer noget om din krop? Så er valgfaget sport og bevægelse lige noget for dig.
12. Teknologi, byggeri og transport - 2023 (HEG)
Måske interesserer du dig for store maskiner, it-systemer, ny teknologi eller byggeri og konstruktion? Du ved måske allerede, at du gerne vil være fx murer, elektriker, tømrer, smed, industritekniker eller mekaniker. Vi tilbyder et valgfag, hvor du prøver enkle opgaver af inden for disse områder, så du skal både bruge dine hænder og dit hoved. I dette valgfag kommer du ud at arbejde i vores værksteder – i de samme lokaler som vores faste elever.
13. Træning & Sundhed - 2023 (VHG)
Går du op i din krop og hvordan den fungerer? Interesserer du dig for træning, fitness og sund ernæring? Kunne du tænke dig at vide mere om hvordan man kommer i bedre form, bliver stærkere og griber træning i fx et fitnesscenter an? Eller synes du bare, at sundhedsområdet er spændende og kunne godt tænke dig at blive klogere på det og arbejde mere med det i fremtiden?


Senest opdateret 03.03.2023 08:55 af TN